"Нормандська четвірка" може зустрітися в Астані, - Меркель

У ході телефонної розмови канцлера ФРН Ангели Меркель з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим лідер Німеччини заявила про можливу зустріч "нормандської четвірки" в Астані

Про це повідомляє сайт президента Казахстану, передає Еспресо.TV.

"Нурсултан Назарбаєв і Ангела Меркель говорили про підсумки переговорів президентів Росії, України, Франції та Канцлера Німеччини в "нормандському форматі" в Мінську.

Глава держави відзначив вагомий внесок Федерального канцлера в успішне завершення Мінської зустрічі.

А.Меркель підкреслила важливість зусиль президента Казахстану з просування процесу мирного врегулювання конфлікту на південному сході України і попросила продовжити цю значиму роботу, зазначивши можливість проведення зустрічі "нормандської четвірки" в Астані.

Співрозмовники висловили сподівання, що вжиті зусилля всіх сторін щодо забезпечення мирного процесу сприяють врегулюванню кризи в Україні.

Сторони також із задоволенням відзначили високий рівень казахстансько-німецького співробітництва.

Розмова відбулася за ініціативою німецької сторони", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що за результатами переговорів "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації на Донбасі, які тривали близько 17 годин, був підписаний комплекс заходів з виконання мінських угод, що включає відновлення контролю України над кордоном, але після місцевих виборів на Донбасі.

Також "нормандська четвірка" домовилась про припинення вогню з 00 годин 15 лютого та відведення важкої техніки.