Росія погрожує США виключенням з міжнародної федерації плавання

Раніше американська асоціація водних видів спорту поставила під сумнів доцільність проведення в Росії ЧС-2015 з водних видів спорту

Міжнародна федерація плавання (FINA) готова до дискваліфікації національних федерацій, які змішують спорт і політику, повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "ТАСС".

Про це заявив член FINA, президент Всеросійської федерації плавання Володимир Сальников, коментуючи інформацію про звернення в міжнародну організацію Американської асоціації водних видів спорту.

Раніше представники США поставили під сумнів доцільність проведення в Росії чемпіонату світу 2015 року, мотивувавши це допінговими проблемами.

"Це перший подібний випадок у плаванні, думаю, загальна політична істерія торкнулася і деяких товаришів у спорті, - підкреслив Сальников. - У даний момент я знаходжуся в Лозанні, де напередодні відбулося засідання FINA. Конкретно звернення американців тут не обговорювалося, але позиція членів міжнародної федерації була висловлена чітко: спорт поза політикою. Якщо таке ще раз станеться, країна може втратити право членства в FINA".

Також Сальников повідомив, що на засіданні FINA в Лозанні обговорювався ряд змін в правилах, які будуть прийняті на конгресі організації напередодні чемпіонату світу, який відбудеться з 24 липня по 9 серпня в Казані.