Російські банки готуються до відключення SWIFT

Банк Росії підключив 91 банк до внутрішньоросійської системи міжбанківських переказів, щоб уникнути колапсу в разі відключення від міжнародної системи міжбанківських переказів SWIFT

Про це повідомив один з учасників зустрічі керівництва Центробанку Росії з банкірами, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Восени минулого року виникла загроза відключення російських банків від системи міжбанківських переказів SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications), через яку проходять платіжні доручення більш ніж на 6 трильйонів доларів, і в ній бере участь більше 10 тисяч фінансових організацій в 210 країнах.

У свою чергу Центробанк Росії заявив, що з грудня запустив місцевий аналог SWIFT, зазначивши, що це дозволить кредитним організаціям передавати повідомлення у форматах SWIFT через Банк Росії.

Втім, перший заступник голови ЦБ РФ Ксенія Юдаєва в інтерв'ю заявила, що вважає малоймовірною можливість відключення російських банків від SWIFT, закликавши не драматизувати ситуацію.

Тема відключення Росії від системи SWIFT у відповідь на її агресію проти України та світового правопорядку виникла восени 2014 року і до теперішнього моменту обговорюється як неминуче і дієвий засіб проти арогантність поведінки російської правлячої верхівки.

Думки фінансистів, банкірів, аналітиків про те, що буде з Росією при відключенні від міжбанківської системи обміну інформацією однозначні - хаос, колапс, падіння економіки.