Шокін доручив перевірити діяльність всіх регіональних прокурорів під час Революції Гідності

Генеральний прокурор висловив своє категоричне незадоволення станом розслідування злочинів, вчинених проти учасників мирних акцій протесту 2013 – 2014 років

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генпрокуратури України.

Генпрокурор України Віктор Шокін поставив перед обласними прокурорами завдання у максимально стислі терміни досягнути законного та якісного результату у розслідуванні кримінальних проваджень, що стосуються подій Революції Гідності, розслідування корупційних злочинів, а також злочинів, вчинених колишніми високопосадовцями.

"З метою досягнення ефективності та результативності у розслідуванні кримінальних правопорушень вказаної категорії Віктор Шокін також доручив обласним прокурорам у тижневий строк провести відповідні перевірки щодо ролі кожного підпорядкованого прокурора у період подій, які відбувались на Майдані", - йдеться у повідомленні ГПУ.

"Потрібно у кожному окремому випадку провести службове розслідування щодо ролі працівників обласних і інших прокуратур за весь період Революції Гідності. Перевірте усіх, хто можливо був причетний до переслідувань. Ніхто не повинен уникнути відповідальності. В першу чергу виявити осіб з числа керівників обласного рівня, а не "стрілочників", - сказав Шокін.