Слідком Росії заявляє, що не збирається звільняти льотчицю Савченко

У Слідчому комітеті Росії заявляють, що у них немає підстав для зміни запобіжного заходу української льотчиці Надії Савченко

Про це йдеться у заяві керівника прес-служби слідчого комітету Росії Володимира Маркіна, передає Еспресо.TV .

"Усілякі чутки, поширювані з приводу якогось майбутнього звільнення обвинуваченої Надії Савченко, не мають під собою ніяких підстав. Савченко утримується в слідчому ізоляторі як обвинувачена у вчиненні особливо тяжкого злочину. І хочу нагадати, що, за даними слідства, вона була ніякою не льотчицею, а всього лише навідницею, в даному випадку співучасником вбивства російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина", - заявив Маркін.

За його словами, в подальшому визначати ступінь вини та міру покарання щодо Савченко буде  суд.

"А поки справа знаходиться в стадії розслідування, проводяться слідчі дії, спрямовані на закріплення доказів причетності Савченко до осудним їй злочинів", - додав Маркін.

Нагадаємо, сьогодні захист Надії Савченко повідомив, що оскаржив рішення Басманного суду Москви від 10 лютого 2015 року щодо продовження арешту підзахисної до 13 травня.

Вчора  за підсумками переговорів у Мінську Президент України Петро Порошенко заявив про досягнення  домовленісті про звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Водночас про строки звільнення Савченко не повідомлялось.

Однак сьогодні прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що питання про українську льотчицю Надію Савченко на переговорах у Мінську в нормандському форматі не обговорювалося.