Силовики затримали банду Мозгового, яка готувала теракти на Харківщині

У Харківській області Служба безпеки України спільно з прокуратурою та міліцією знешкодила диверсійну групу "Торнадо" терориста Мозгового, яка готувала низку терористичних та диверсійних актів на території регіону

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

За даними відомства, затримано п’ятьох диверсантів, які готували підрив військкомату та газової магістралі, що проходить територією цього району.

Зловмисники  з весни минулого року брали участь у бойових діях на боці "ЛНР", пройшли вишкіл російських спецслужб та мають досвід підготовки диверсій.

Встановлено, що підривну діяльність групи координували співробітники ГРУ та ФСБ Росії, які розробили план диверсій, забезпечили бойовиків зброєю та вибухівкою.

"Наразі СБУ встановила усіх спільників диверсантів, які надавали допомогу членам цієї злочинної групи у проведенні підривної діяльності: зберігали зброю, вибухівку, фотографували об’єкти для вчинення терактів, складали карти місцевості, збирали інформацію про співробітників СБУ та МВС України", - повідомили в СБУ.

Під час обшуків у помешканнях диверсантів та їхніх поплічників силовики  вилучили зброю та вибухівку.

Слідчі УСБУ в Харківській області розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі та розшукові дії.