У Калінінграді вчинено напад на депутата, прибічника війни в Україні

У Калінінграді невідомі напали на депутатів муніципального утворення «Поліське міське поселення» Євгена Лабудіна і Євгенія Пехотова, які збирали пожертви для жителів Донбасу.

Джерело в правоохоронних органах регіону повідомило, що "невстановлені особи напали на двох муніципальних депутатів, розпилили їм в очі газові балончики та відібрали пожертви", - передає Еспресо.TV з посиланням на агенцію FlashNord.

Як повідомили в Центральній міській лікарні, в обох депутатів опіки очей.

За словами самого Е.Лабудіна, напад стався на площі Перемоги. «Як я запам'ятав, нападників було четверо. Двоє відразу відійшли в сторону, третій підійшов і вирвав прапор Новоросії, а четвертий в цей час бризнув в очі мені балончиком. Піхота спробував їх наздогнати, але вони і йому в очі бризнули», - сказав депутат місцевому виданню YA39.RU.

Е.Лабудін, який за сумісництвом, є козачим отаманів свого району, набув скандальної слави у вересні минулого року, коли закликав калінінградців дати відсіч протестувальникам проти війни в Україні. Тоді на «Марші миру» були побиті член «Яблука» Віктор Горбунов і помічник депутата Калінінградській облдуми Андрій Богданов.