В Україні створили "список Савченко"

Фундація "Відкритий діалог" оприлюднила свій "Список Савченко: покарати винних" по аналогії зі "списком Магнітського"

Відповідний список був оприлюднений сьогодні на брифінгу в антикризовому центрі, передає Еспресо.TV.

"Список Савченко, за прикладом "списку Магнітського", передбачає накладання санкцій на осіб, які приймали політичні рішення з її незаконного захоплення та зараз затримують звільнення української льотчиці", - заявила правозахисниця, член наглядових місій у Москві у справі Надії Савченко, координатор проектів Фундації Анастасія Чорногорська. 

За її словами, першим номером в цьому списку значиться російський президент Володимир Путін. Також у цьому переліку прізвища найближчих соратників російського президента, а саме начальника слідчого комітету Бастрикіна, голови адміністрації президента РФ Володіна, керівника управління взаємодії із засобами масової інформації Маркіна, радника президента РФ Суркова, членів делегації Росії в ПАРЄ, котрі не голосували за звільнення Савченко, а також особи, хто фальшував докази проти Надії Савченко та фінансує лобістські соцмережі.

"Всі, хто причетний до сфальшованої справи Надії Савченко мають бути покарані", - вважають у фундації. 

Бажаючі внести уточнення до цього списку можуть зробити це через сайті Фундації.

"Список Савченко" передадуть до європейских та міжнародних організацій. Крім запровадження перональних санкцій до осіб, зазначених у списку, Росію мають виключити з Ради Європи",  - вважають у Фундації.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко заявив про продовження тиску на Росію для звільнення військовополоненої Надії Савченко.