Військова прокуратура порушила справу за продаж частин ЗРК до Росії

Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення та продажу російсьоку підприємству частин зенітно-ракетних комплексів та систем радіолокаційного розпізнавання у 2013 році

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає Еспресо.TV.

"Встановлено, що зазначені вироби військового призначення у зв'язку із закриттям окремих оборонних програм зберігалися на одному із суднобудівних заводів України. У порушення передбаченого законодавством порядку відчуження державного майна службові особи вказаного підприємства протиправно, використавши знаходження виробів у віданні підприємства, у червні 2013 року здійснили їх незаконну реалізацію через посередника російському покупцеві за 2,9 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що йдеться про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.