Ярош залишив за "Правим сектором" право воювати

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош заявляє, що, попри мінські домовленості, його побратими воюватимуть далі

Про це йдеться у повідомленні на його сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"ПС вважає, що будь-які домовленості з проросійськими терористами не мають жодної юридичної сили, протирічать існуючій Конституції України, а отже, їх виконання не є обов'язковим для громадян. Тому, у випадку якщо ЗСУ отримають наказ на відвід важкої техніки та артилерії і невідкриття вогню, ДУК ПС залишає за собою право продовжити активні бойові дії згідно власних оперативних планів, до повного звільнення українських земель від російської окупації", - написав Ярош.

Окрім того, він заявив, що не роззброюватиме своїх бійців, попри мінські домовленості.

"У пункті 10-му чергових "мінських домовленостей" йдеться про "роззброєння незаконних формувань". Ми сподіваємося, що представники Президента України, працюючи над цими матеріалами, не мали на увазі ДУК ПС та інші "нестатусні" українські підрозділи", - написав Ярош.

Свою позицію лідер "Правого сектору" пояснив тим, що " будь-які спроби так званого роззброєння українських патріотів будуть дестабілізовувати ситуацію всередині держави та грати на руку Путіну і державі-агресору – Росії".

Нагадаємо, 12 лютого на зустрічі в Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції, яка тривала майже 17 годин, домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Також Порошенко повідомив, що за підсумкам переговорів у Мінську є домовленість про звільнення української льотчиці Надії Савченко.