Андрухович: Війна з Росією - це війна на виснаження

Від війни з Росією Не можна кудись подітися, ця війна на виснаження, на знекровлення і відповідно дуже складно сподіватися якихось економічних успіхів в цій ситуації

Про це письменник Юрій Андрухович заявив в ефірі програми "Вечір із Миколою Княжицьким" на Еспресо.TV.

"Я поставив би у центр війну з Росією. Не можна кудись подітися від цього факту, що власне, ця війна на виснаження, на знекровлення і відповідно дуже складно сподіватися якихось економічних успіхів в цій ситуації. Фахівці називають різні цифри – скільки один день цієї війни коштує, але в будь-якому разі це вичерпує якісь ресурси народного господарства", - поділився своєю думкою Андрухович.

Поет каже, що здивувася коли нещодавно отримав листа від грузинського письменника Зази Бурчуладзе, який 2001 року робив електронною поштою інтерв’ю. 

"Він мені зацитував одну з відповідей, де я пишу про те, що я не сумніваюся, що в нас буде ще одна революція, що режим буде повалено, але ми будемо мати справу зі збройними силами Росії. Я помилявся в тому, що український Майдан буде протистояти, як українській міліції, так і російській армії. Українська міліція виявилася такою справою перехідною через втечу Януковича, а натомість той другий елемент, на моє превелике здивування сьогодні, коли я перечитую, мабуть, в мені тоді працював головним чином письменник, який будував собі якийсь сюжет", - сказав Юрій Андрухович.  

Поет та письменник каже, що для нього страшенним шоком була ця агресія, спочатку наступ на Крим, потім на Донбас.

"А чого ще було чекати? Безумовно, Путін поставив усе на цю ситуацію і, я думаю, що в нас немає іншого виходу, як цю реальність приймати, ну і ми її приймаємо", - сказав в ефірі Андрухович.