Порошенко: Якщо перемир'я не запрацює, в усій країні буде введено воєнний стан

Якщо в Україні не буде встановлено мир, то по всій країні буде введено воєнний стан

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час передання техніки українським прикордонникам сьогодні в Києві, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ще до Мінська на засіданні Кабінету Міністрів України, я попередив, що нам треба буде в разі, якщо миру не буде приймати дуже важке, але необхідне рішення про введення воєнного стану. Ще раз наголошую: в цьому разі воєнний стан буде введено не тільки в Донецьку та Луганську, а й по всій країні", - сказав він.

Президент поінформував, що, уважно проаналізувавши законодавство про воєнний стан, у разі, якщо не буде миру, негайно внесе до Верховної Ради зміни до законодавства, які дадуть змогу ще сильніше й ефективніше мобілізуватися та об'єднатися для оборони держави.

"Передусім, покладаючись на самих себе, будемо координувати наші дії з нашими партнерами та друзями", - сказав він.

Глава держави наголосив, що залишилося 10 годин до того моменту, коли сторони мають припинити вогонь.

Нагадаємо, 12 лютого на зустрічі в Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції, яка тривала майже 17 годин, домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Також Порошенко повідомив, що за підсумкам переговорів у Мінську є домовленість про звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія висувала неприйнятні для Києва умови. За його словами, на федералізацію чи автономію для Донбасу Україна не погодилася.