Яценюк: Вперше програма з МВФ передбачає індексацію

Програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом уперше передбачає індексацію грошових доходів населення залежно від економічної ситуації і зростання цін

Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду у суботу, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"У нас вперше передбачено в програмі – індексація грошових доходів населення в залежності від економічної ситуації і в залежності від темпів росту цін. І нам треба активно попрацювати, щоби на тій території, яку ми повністю контролюємо, де українська влада несе всю повноту відповідальності, де є український бізнес, - щоб цей бізнес розвивався, працювали робочі місця, платилися податки та інвестор, який сьогодні дуже обережно дивиться на Україну, в першу чергу в силу військового конфлікту з Росією, повернувся назад і почав вкладати гроші", - наголосив він.

Глава уряду нагадав, що загальний обсяг коштів, який буде наданий Україні як поворотна фінансова допомога протягом чотирьох років, становить 25 мільярдів доларів США, з яких 17,5 мільярда надає Міжнародний валютний фонд, а решту - Сполучені Штати Америки, Євросоюз, країни "Великої сімки" і "інші міжнародні партнери України, які готові допомогти в стабілізації економічної ситуації".

Що стосується цифри, яка була оголошена директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Ларагд, - ще додатково 15 мільярдів, - то. як наголосив Прем'єр-міністр, "це не готівкові кошти, а додатковий обсяг коштів, який може виникнути внаслідок правильного управління державним боргом України". "Саме цим ми будемо далі займатись", - заявив глава уряду.