Путінський "гумконвой" заїхав в Україну у складі 176 вантажівок

Вранці у неділю через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" в Україну заїхав 14-й російський так званий "гуманітарний конвой"

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, повідомляє Еспресо.TV.

"Представники Міжнародного Комітету "Червоного Хреста" участі в оформленні даного вантажу не брали. Враховуючи те, що переміщення вантажу здійснювалося з порушенням міжнародного та вітчизняного законодавства, українська прикордонно-митна група здійснила лише візуальне спостереження за проходженням транспортних засобів", - йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що загалом через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" прослідували 176 транспортних засобів, хоча у ноті, яку російська сторона направила до України, інформуючи про наміри спорядити черговий вантаж, йшлося лише про 150 вантажівок.

Окрім того, значна частина автомобілів перевозили вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль – паливно-мастильні матеріали, 2 – типографський папір у рулонах та 1 – друковану продукцію невстановленого змісту, зазначили у Держприкордонслужбі.