У зоні АТО спостерігаються поодинокі обстріли, - Тимчук

Група "Інформаційний спротив" стверджує, що кількість обстрілів зменшується

Про це повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на сторінку Дмитра Тимчука у "Фейсбуці"

"З 00.00 15.02.2015 в зоні конфлікту на Донбасі відзначається різке зниження напруженості. Фіксуються поодинокі обстріли з боку російсько-терористичних військ (близько 10 обстрілів, в основному - Дебальцевський та Луганський напрямки). Активних наступальних дій бандформування і підрозділи ЗС Росії на даний момент не вживають. Протягом доби 14.02.2015 було зафіксовано рекордну кількість обстрілів - близько 170.

Тим не менш, протягом минулих діб зафіксоване активне перегрупування військ супротивника. Зокрема, російсько-терористичні війська перекинули в район н.п. Логвинове свіжу тактичну групу (до 20 танків, 10 ББМ, 200 чол. особового складу). Тактична група терористів, яка діяла тут раніше, була розбита в районі за висотами в проміжку між н.п.Ніжнє Лозове і Логвинове (при цьому 3 одиниці бронетехніки противника знищено).

У другій половині дня (14.02.2015) стався повномасштабний зустрічний бій танкових і механізованих підрозділів українських військ і ЗС Росії на ділянці Нижнє Лозове - північні окраїни Новогригорівки. Фактично бій не приніс переконливої перемоги жодній зі сторін, проте у результаті противник припинив спроби штурмувати Логвинове, залишивши даний населений пункт "нейтральним".

Вдень 14.02 колона тактичної групи російсько-терористичних військ, що обходила по периметру Дебальцеве, потрапила під удар української артилерії. Знищений 1 танк і 2 "Камази". Після обстрілу колона продовжила рух (всього до 25 одиниць техніки йшло "розірваним" порядком, з них 5 танків) - підбитий танк і залишки автотранспорту були кинуті.

У район селища Широкіно протягом вчорашнього дня противник продовжував перекидати підкріплення, прагнучи "ізолювати" наступ українських підрозділів на ділянці Широкіно - Саханка (зафіксоване перекидання піхоти з району Безименного формування чисельністю понад 100 чол., При 5 одиницях бронетехніки і до 20 одиниць автомобільних транспортних засобів ). В якості головного "стримуючого" інструменту противник використовував ствольну артилерію і реактивні системи залпового вогню. Зафіксовано 2 артилерійські групи противника, які впродовж 14.02 вели вогонь по н.п. Широкіно і передовим позиціям українських військ. У перебігу вчорашнього дня обидві сторони в районі Широкіно активно використовували бронетехніку.

У районі н.п. Степове тактична група російсько-терористичних військ (як повідомляла група ІС, раніше дана тактична група була перекинута в район Докучаєвськ - Оленівка) протягом вчорашнього дня атакувала з бронетехнікою передові позиції українських військ. Противник потрапив під прицільний вогонь протитанкових засобів українських військ, заздалегідь розміщених на місцевості і замаскованих, потім українська артгрупа поставила загороджувальний вогонь. В результаті як мінімум 4 одиниці броньованої техніки супротивника знищено, війська терористів відкотилися на вихідний рубіж.

У н.п.Красний Луч прибув черговий конвой (порядку 5-й транспортних одиниць) з пораненими терористами (порядку 200 чол, основна частина - російські найманці і військовослужбовці Росії). Серед найманців основна частина - завербовані спецслужбами Росії громадяни Російської Федерації, які не мали раніше досвіду військової служби.

До Донецька прибув конвой з бойовиками, пораненими під Новоазовськом (сенс такого перевезення не зрозумілий, оскільки евакуація в Роію з Новоазовська, як це відбувалося раніше, зручніше і безпечніше).

В Алчевську "комендатура" терористів почала "рекламну кампанію із залучення юнаків на службу за контрактом", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що з 00:00 15 лютого в зоні АТО триває режим припинення вогню.