ЗМІ: Ліга арабських держав спробує зупинити насильство в Ємені

Ліга арабських держав має намір провести на майбутньому тижні екстрену нараду щодо ситуації в Ємені

Про це інформує ТАСС з посиланням на телеканал Sky News Arabia, передає Еспресо.TV

За даними дипломатичних джерел, позачергове засідання на рівні глав МЗС країн-учасниць ЛАД має відбутися в середу в штаб-квартирі організації в Каїрі. "Зустріч буде присвячена обговоренню єменського кризи, шляхів протидії ескалації обстановки і перевороту проти законності", - зазначили дипломати.

В даний час влада в Ємені знаходиться в руках шиїтських повстанців (прихильників руху "Ансар Аллах", хоуситів), які змусили піти у відставку президента і уряд країни.

В останні тижні різні політичні сили республіки за участю представника ООН Джамаля бен Омара вели переговори про формування нових органів влади, проте поки не зуміли досягти угоди. У зв'язку з цією ситуацією ряд західних держав, у тому числі США вже відкликали своїх дипломатів з Сани.

У суботу на надзвичайній нараді в Ер-Ріяді міністри закордонних справ Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (Саудівська Аравія, Кувейт, Оман, Бахрейн, Катар, ОАЕ) закликали Раду Безпеки ООН прийняти відповідну резолюцію щодо Ємену. "Радбезу слід прийняти рішення згідно розділу VII Статуту Організації Об'єднаних Націй (передбачає застосування за рішенням РБ ООН як санкцій, так і збройних сил)", - сказано в комюніке аравійських монархій.