Калінінградський депутат, який збирає пожертви для "Новоросії", скаржиться, що на нього вже вдруге напали

На калінінградського депутата Євгена Лабудіна, який збирав гроші для терористів Донбасу, 14 лютого знову напали невідомі з перцевим газом. Це вже другий напад за два тижні

Заступник голови ради депутатів Поліського міського поселення Євген Лабудін є також волонтером регіональної громадської організації "Новоросія", передає Еспресо.TV з посиланням на "Росбалт".

11 лютого під час збору невідомі молоді люди пирснули йому в обличчя перцевим газом і спробували викрасти прапор "Новоросії". Повторний напад стався в суботу.

"Ми там же, на перехресті вулиці Черняховського і Ленінського проспекту збирали кошти. Повз пройшов молодий чоловік і плюнув в нашу сторону, але не влучив. Я його схопив за руку, а він вихопив балон з газом і пирснув мені в обличчя. А потім знову кинувся до прапора, спробував викрасти його. Тоді я його збив з ніг і мало не затримав. Але його підстраховували два молодих людини, вони стали питати, чому я нападаю на нього. А він в цей час вже "капітально" мене полив газом", - розповів депутат.

За його словами, йому знову довелося звертатися до медустанови з опіками очей і обличчя.

Найближчим часом депутат має намір заявити в поліцію про факт нападу. Загалом Лабудін нарахував уже 11 осіб, які нападали на нього і волонтерів "Новоросії" за останні півроку. Незважаючи на те, що у депутата "є побоювання", він має намір і надалі продовжувати збір коштів для Донбасу. За його словами, гроші, зібрані у калінінградців, "йдуть на допомогу біженцям, а також відправляються в Україну для допомоги жителям районів, куди не надходить гуманітарна допомога".