Мінкультури не поспішає вітати українця, який переміг на Берлінале

Про те, що український кінооператор отримав нагороду у Берлінале, пише вже весь світ, а вітчизняне міністерство культури перемоги поки не помітило

Сергій Михальчук у суботу, 14 лютого, отримав нагороду "за значний внесок у мистецтво" за роботу над стрічкою "Під електричними хмарами", зняту Україною, Польщею та Росією.

"Золотий ведмідь", головний приз Берлінського кінофестивалю, дістався іранському режисеру Джафару Панахі за фільм "Таксі".

На сайті Міністерства культури України досі не вийшла новина про подію, незважаючи на те, що будь-яка перемога України на міжнародній кінематографічній арені сьогодні дуже важлива.

"Було очевидно, що фільм Германа-молодшого не залишиться без нагород. Михальчук - великий професіонал, і вибір його з боку режисера, який запустив проект ще 6 років тому, впевнена, був продиктований тільки професійними якостями. Але, як це часто буває в житті, яке - кращий драматург - і це співдружність Сергія з російським оператором Євгеном Прівіним, і їх спільна премія Берлінале сьогодні виходять на якийсь символічний рівень. Апокаліптичну Росію ми бачимо очима російського і українського операторів", - прокоментувала перемогу Сергія Михальчука та Євгена Прівіна Ольга Клінгенберг для Сultprostir.