Мінсоцполітики планує реформувати службу зайнятості за шведськими стандартами

У Міністерстві соціальної політики відбувалася зустріч із представниками Державної служби зайнятості Королівства Швеції щодо залучення шведських експертів для ефективного реформування галузі

Про це повідомили у прес-службі уряду, передає Еспресо.TV.

"Ваші погляди направлені на майбутнє держави. Ситуація, що відбувається в країні вимагає швидкої реакції щодо захисту українського народу. Сподіваюсь, що наш досвід допоможе вирішити нагальні питання щодо працевлаштування у найкоротший час", - зауважив директор проектів Державної служби зайнятості Королівства Швеції П’єр Ліндберг.

Він акцентував, що шведська сторона керується у сфері зайнятості даними, побудованими на основі опитування роботодавців, підприємців, що дозволяє двічі на рік робити прогнози та уникати негативних явищ у працевлаштуванні.

Як зазначається у повідомленні, сторони домовилися про подальші зустрічі задля більш детального обговорення підготовки та реалізації спільних проектів щодо допомоги соціально незахищеним верствам населення у працевлаштуванні та ознайомлення з роботою державної служби зайнятості в Україні.