Наришкін жахає європарламентарів листами про наступ нацистів

Спікер Держдуми Росії Сергій Наришкін намагається переконати європейців, що продовження санкцій проти Росії поставили під загрозу можливість мирного життя для більш ніж 800 мільйонів європейців

Про це йдеться в листі Наришкіна, адресованому парламентам євопейських країн, Раді Європи, Європарламенту, а також Парламентській асамблеї ОБСЄ, пише Українська правда з посиланням на Newsweek.

Варто зауважити, що лист не є публічним. Його журналістам передали парламентарі.

"Ми не дозволимо спадкоємцям цієї злочинної ідеології (нацизм. - ред.) посіяти розбрат і відчуження в сім'ї європейських народів. Такий поділ вже одного разу в нашій спільній історії призвів до смерті та страждань, зруйнованих доль, голоду і руїни", - цитує листа видання.

"Величезна відповідальність за майбутнє нашого континенту, покладена на членів парламенту, спонукає нас мобілізувати всі сили і засоби, щоб Європа і надалі залишалася континентом стабільності і процвітання", - пише спікер Держдуми.

"Ми закликаємо вас, пані та панове, усвідомити, на якій межі опинився світ",  - йдеться у висновку листа.

Як відзначає видання, лист наразі набув розголосу лише в шведській пресі, оскільки посольство Росії в Швеції надіслало його шведським політикам.

Нагадаємо, раніше Сергій Наришкін доручив парламентському комітету з міжнародних справ розглянути можливість прийняття парламентом резолюції, яка засуджує возз'єднання Німеччини в 1989-1990 роках.