Найважче у врегулюванні конфлікту на Донбасі ще попереду, - міноборони Польщі

Міністр оборони Польщі та заступник голови польського уряду Томаш Сємоняк каже, що підписання мінських домовленостей не могло одразу завершити конфлікт на Донбасі, однак певний прогрес є

"Думаю, що найважча справа - припинення вогню - є вже майже за нами, а найскладніша перед нами - мозольна дорога до мирного врегулювання цього конфлікту", - цитує слова міністра PAP, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Сємоняк відзначив, що бачить прогрес у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

"Звичайно, що при такому рівні емоцій погані речі будуть ще мати місце, є повідомлення про те, скільки українських солдатів загинуло за останню добу, тобто, повна тиша не наступила, але - те, що підкреслюють усі сторони - ситуація є іншою, ніж у суботу, і це точно прогрес", - сказав він.

Міністр наголосив, що підписання документу не могло завершити сутичок.

"Це показує, як важко розділити воюючі сторони. Поки цю ціль, якою було припинення кровопролиття, можна досягнути", - сказав віце-прем’єр Польщі.

Раніше Сємоняк зазначав, що Польща не постачатиме Україні важке озброєння, зокрема танки чи ракети.

Нагадаємо, сьогоді президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент України Петро Порошенко обговорили ситуацію в районі Дебальцевого, висловивши стурбованість тим, що бої навколо Дебальцевого тривають

Водночас, голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва висловив занепокоєння з приводу продовження бойових дій на сході країни, зокрема в околицях Дебальцевого. Він закликав до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.