Рада Безпеки ООН перенесла засідання по Україні

Засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні, яке раніше планувалося провести в неділю, переноситься на найближчі дні

Про це повідомив власному речник Постійного представництва України при ООН Єгор Пивоваров, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"З огляду на інтенсивну роботу над текстом проекту резолюції Ради Безпеки ООН по ситуації в Україні, яка з російського варіанту поступово перетворюється на спільний документ, засідання Ради переноситься на найближчі дні", - зазначив український дипломат.

Нагадаємо, напередодні російська делегація винесла на розгляд членів РБ ООН проект резолюції по Україні та ініціювала екстрене засідання Ради для голосування по цьому документу.

Пізніше постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв наголосив, що в Організації розпочалися консультації щодо колективного проекту резолюції РБ, оскільки російський варіант документа "мав багато зауважень".

Відомо, що документ, який Росія намагатиметься "протягнути" через Радбез ООН, не співпадає з мінськими угодами.

Зокрема, Росія намагається покласти всю відповідальність за мирний процес винятково на Україну. Також російський варіант резолюції вимагає, щоб Україна першою після припинення вогню відвела війська на 50 кілометрів. Окрім того, Москва також хоче повністю зняти з себе обіцянки дані в Мінську та вимагає права постачати в Україну так звані гуманітарні конвої.