Стаття, по якій затримали Єфремова не передбачає більшої фінансової застави, - Волох

Громадський активіст, блогер Карл Волох вважає, що звинувачення, які висунули регіоналу Олександру Єфремову, - це лише початок, і список звинувачень буде довгим

Таку думку він висловив в ефірі Еспресо.TV.

"Для Єфремова 150 тис. доларів – це приблизно як для вас – 20 грн. Це взагалі для нього не гроші і, безумовно, вони знайдуться, але перед тим зроблять вигляд, що всією командою збирали, шукали і врешті-решт нашкрябали ті три мільйони, але це анекдот",  - сказав він і додав, що передбачає обурення суспільства через таку невелику як для мультимільйонера Єфремова суму застави.

"Я думаю, що сьогодні буде дуже багато обурень, чому такі маленькі гроші. Мова йде про мультимільйонера щонайменше. Але стаття, по якій його затримали, не передбачає більших санкцій. Але я не думаю, що слідство цією статтею обмежиться, я думаю, що перелік статей, за якими Єфремова звинувачуватимуть врешті-решт буде дуже, дуже довгим. Поки що потрібно з чогось починати", - сказав Волох. 

Також він зазначив, що навряд чи Єфремову вдасться втекти. 

"Хотів би заспокоїти тих, хто вважає, що Єфремов втече: ніхто в таких випадках не обмежує міліцію, щоб поставити "наружку" і не дати йому втекти. Не треба панікувати", - зауважив Карл Волох і додав, що не гроші будуть вирішальними у цій справі. 

"Зараз ми маємо ситуацію, коли задіяний найвищий політичний рівень країни, я не думаю, що тут роль грошей буде аж такою великою. Хоча потрібно розуміти, що багато суддів є, і зокрема в Печерському суді, які вже заздалегідь знають, що вони будуть звільнені через деякий час або згідно з люстраційним законом, або за інші порушення. Тому люди, які заздалегідь вважають, що вони можуть так чи інакше бути звільнені з посади, цілком можуть ризикнути за якусь гарну суму і винести зовсім не правосудне рішення. Але, знову ж таки, їм треба готуватися до ситуації, що втекти з країни не вийде, бо в нас вже ніби здається, що починається мінімальне правосуддя".

Нагадаємо,  в суботу, 14 лютого, новий генеральний прокурор Віктор Шокін повідомив про затримання Єфремова за звинуваченням у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. В найближчій час долю Єфремова має вирішити суд.

Генрокуратура наполягатиме на арешті колишнього голову "Партії регіонів" Олександра Єфремова.

Низка народних депутатів вже висловила готовність взяти Єфремова напоруки. 

Сам же затриманий встиг образити українців, заявивши, що такого поняття не існує і поскиглити, що грошей на заставу у нього немає.