Тимчук: Терористи обстрілюють Дебальцеве подекуди інтенсивніше, ніж до "перемир'я"

З початку дії "режиму припинення вогню" (00:00 15 лютого) до середини вчорашнього дня російсько-терористичні війська неодноразово грубо порушували домовленості шляхом проведення обстрілів позицій українських військ і цивільних об'єктів

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

З початку "перемир'я" перший удар був здійснений терористами вночі 15 лютого з позицій з району Стаханова (вогонь відкрила гаубична батарея бойовиків).

З середини вчорашнього дня противник, вдобавок до обстрілу з практично всіх видів озброєнь, також зробив неодноразові спроби відновлення наступальних дій. Українські війська відкривають виключно у відповідь вогонь. При цьому найбільш складна ситуація зафіксована на Дебальцевському плацдармі.

Зокрема, зафіксовано кілька атак позицій українських військ в районі населеного пункту Чорнухине. У районі населеного пункту Новогригорівка формування противника спробували оточити 2 блокпости українських військ. При цьому 1 танк терористів підірвався на міні (був добитий з гранатомета), також в ході відбиття атаки українськими військами 1 БМП бойовиків була уражений протитанкова керована ракета (екіпаж знищений).

Одночасно бойовики і підрозділи ЗС РФ активно завдавали удари зі ствольної артилерії і РСЗВ по українських військах в районі Дебальцевого. Основна частина ударів з РСЗВ завдавалася з вогневих позицій з району населеного пункту Ломоватка. Періодично вогонь вівся інтенсивніше, ніж до "перемир'я".

Також вогонь по позиціях українських військ в районі Дебальцевого завдавався з вогневих позицій артилерії в районі Шахтарська (12 одиниць ствольної артилерії і 6 установок РСЗВ). З боку траси Сніжне - Донецьк були виставлені тимчасові пости бойовиків, при цьому було перекрито рух цивільного транспорту в районі розміщення артилерійських позицій російсько-терористичних військ (з метою недопущення фото- і відеозйомки ведення обстрілу).

Одночасно противник провів перегрупування своїх сил. У район Горлівки перекинуті 2 батальйонні тактичні групи російсько-терористичних військ, посилені окремої бронегрупи (в цілому близько 900 осіб, 25 танків, 32 ББМ, до 20 одиниць автотранспорту, 2 мінометні батареї, 2 батареї ствольної артилерії - 6 гаубиць Д-30 і 6 протитанкових гармат МТ-12).

Множинні обстріли позицій українських військ протягом останньої доби також зафіксовані на Донецькому і Луганському напрямках. Обстріли велися зі стрілецької зброї, мінометів, танків, ствольної артилерії і РСЗВ.

Протягом минулих вихідних відзначалися спроби атаки противника в районі Мар'їнки. Атакувала група противника, зупинена фланговим вогнем українських військ, була змушена відійти на вихідний рубіж.