У Міноборони сподіваються, що у терористів вистачить глузду дотримуватися домовленостей про припинення вогню

Заступник начальника департаменту інформаційних технологій Міністерства оборони Сергій Галушко сподівається, що терористи почнуть дотримуватися домовленостей про припинення вогню, підписаних у Мінську

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV, коментуючи вірогідність введення воєнного стану в Україні через порушення мінських домовленостей. 

"Військові завжди виконують перш за все політичні рішення. В залежності від рішення Верховного Головнокомандувача будуть діяти ЗСУ та інші військові формування. Щодо військових, то ми розробляємо різні прогнози, відповідно до них проводиться планування дій у тому чи іншому випадку", - сказав Сергій Галушко і додав, що сподівається на те, що терористи почнуть дотримуватися домовленостей про припинення вогню, підписаних у Мінську.

"Але ми сподіваємося, що буде здоровий глузд з тієї сторони, тому що це для них єдиний шанс – вирішити проблему і припинити вогонь", - додав він. 

За словами заступника начальника департаменту Міноборони, у мінській угоді прописаний механізм – 48 годин після припинення вогню.

"Ми готові розпочати процедуру відведення озброєння на визначені дистанції – сплановані місця, базові табори, де буде зосереджена ця техніка, тому з української сторони проблем бути не може", - пояснив Сергій Галушко і наголосив, що виконання домовленостей - процес двосторонній.  

"Але це процес двосторонній і ми в жодному випадку його не розпочнемо, якщо не буде такого ж припинення вогню і відведення озброєння зі сторони терористів", - підкреслив він.