У Росії вже рік в СІЗО сидить працівник сочинського аеропорту, якого звинувачують у держзраді, - ЗМІ

Обвинувачений у державній зраді росіянин, співробітник сочинського аеропорту, Петро Парпулов майже рік не може побачитися з родичами

Парпулова заарештували ще в березні 2014 року, передає Еспресо.TV з посиланням на "Кавказский узел".

Тоді 4 березня вранці в його квартиру прийшли з обшуком співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ). Тоді вони вилучили всю комп'ютерну техніку, мобільні телефони членів сім'ї та накопичувачі інформації.

"Обшук тривав до 8 ранку. Перевернули весь будинок. Після чого у нас сестрою на очах забрали і відвезли в невідомому напрямку обох наших батьків. Потім, коли мама повернулася, я дізналася від неї, що її опитували і взяли розписку про нерозголошення. Батька в цей же день відвезли в суд Центрального району, і там суддя дав згоду на його арешт на 2 місяці", - наводить видання слова Юлії Парпуловой, дочки обвинуваченого.

Її батько, за версією ФСБ, будучи на відпочинку в іншій країні в 2010 році здійснив там державну зраду. В тому році, як відзначає видання, він обіймав посаду начальника служби руху Чорноморського центру обслуговування руху філії "Аеронавігація Півдня".

Родичі не бачили Парпулова вже практично рік. У нього серйозні проблеми зі здоров'ям і в даний момент він перебуває в Краснодарі, в СІЗО №5. Згідно 275 статті Кримінального Кодексу Росії (державна зрада), йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Раніше стало відомо, що за звинуваченням у державній зраді у Росії було заарештовано ще кількох людей: Геннадій Кравцов, колишній директор українського оборонного заводу "Знамя" Юрій Солошенко, багатодітна мати з Вязьми Світлана Давидова і колишній співробітник РПЦ Євген Петрін. Давидова в даний момент знаходиться під підпискою про невиїзд, інші - в СІЗО.