В Англії хочуть стоячи дивитися футбол

Більшість футбольних уболівальників Англії - 96% опитаних - висловилися за наявність стоячих місць на трибунах стадіонів

Дані опитування оприлюднив британський телеканал Sky Sports, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

При цьому 84% вболівальників впевнені, що наявність стоячих місць дозволить зменшити конфлікти між фанатами і стюардами, що забезпечують безпеку на стадіоні. Близько 97% опитаних вважають, що при сучасних технологіях стоячі місця можуть бути безпечними. Однак лише 62% вболівальників думають, що таке рішення буде прийнято.

15 квітня 1989 в Шеффілді на стадіоні "Хіллсборо" на самому початку матчу 1/2 фіналу розіграшу Кубку Англії між командами "Ноттінгем Форест" (Nottingham Forest FC) і "Ліверпуль" (Liverpool FC) поліція запустила в перегороджений гратами сектор арени більше людей, ніж він міг вмістити. В результаті виникла тиснява, яка призвела до найчисельніших жертв за всю історію англійського футболу: загинуло 96 осіб, 766 зазнали травм.

Трагедія на "Хіллсборо" призвела до серйозних змін в правилах проведення футбольних матчів у Великобританії. Зокрема, з тих пір гри прем'єр-ліги і чемпіонату (другого за рівнем дивізіону чемпіонату Англії) проводяться виключно на стадіонах, на яких не передбачено стоячих глядацьких місць.