Виноробні підприємства окупованого Криму на межі зупинки

На сьогоднішній день виноробна галузь Криму продовжує відчувати серйозні труднощі, які можуть призвести до зупинки низки підприємств галузі

Про це заявив так званий міністр економічного розвитку "республіки" Микола Коряжкін, передає  Еспресо.TV з посиланням на "Новости Крима".

Він зазначив, що в квітні-травні минулого року спостерігалося зниження виробництва виноробної продукції: виноградного вина - на 20%, коньяку - на 37%, горілки - на 55%.

За словами Коряжкіна, це було викликано переходом підприємств на російські стандарти, а також відсутністю етилового спирту-ректифікату. Це, в свою чергу,  призвело до скорочення надходжень до бюджету з акцизного податку на 61%.

"Але і на сьогоднішній день проблеми виноробних підприємств залишаються не вирішеними. До теперішнього часу не затверджено зразок федеральної спеціальної марки "винні напої з додаванням етилового спирту". Дана ситуація вже призвела до зупинки "Сонячної долини" і може призвести до зупинки інших виноробних підприємств, які є бюджетоутворюючими для Республіки Крим", - підкреслив Коряжкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що при окупаційній владі Криму виноробні підприємства несуть значні збитки.