Бойовики отримали сьогодні нове важке озброєння і погрожують іти на Харків, - Сергєєв

Російська Федерація повинна вивести озброєння і змусити сепаратистів виконувати мінські угоди

Про це заявив постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв сьогодні під час екстреного засідання Ради безпеки ООН, передає Еспресо.TV

"Російська сторона очевидно позиціонує себе як прихильника мирного процесу і гаранта виконання мінських угод. У прийнятій зараз резолюції - також це пропонується. Але це тільки на папері. У реальності зовсім по-іншому", - зазначив Сергєєв і підкреслив, що Україна відповідально ставиться до своїх зобов'язань і гарантія припинення вогню виконується.

"Надія на мир практично зруйнована. Бойовики заявили, що далі проводитимуть атаки і порушують угоди", - сказав постпред України в ООН і розповів, що сьогодні, в умовах припинення вогню, бойовики отримали військову техніку з Росії.

"Ні для кого не буде дивним дізнатися, що важке озброєння як і раніше поставляється на схід України. Сьогодні 12 бронемашин і 54 вантажівки пройшли в Україну в районі Ізвариного", - зауважив він.

"Біля Дебалцьевого бойовики за підтримки російських сил і важкого озброєння атакують українські позиції в місті і навколо нього, користуючись тим, що українська сторона утримувалася від ведення вогню. Бойовики намагаються знищити всіх захисників Дебальцевого, якщо ті не здадуться, а потім погрожують піти на Харків", - додав Сергєєв.

Постпред України ООН також звернувся до всіх держав-членів ООН із закликом заявити рішучий протест з приводу блокування діяльності групи моніторингу ОБСЄ в Дебальцевому.

"Російська Федерація повинна вивести озброєння, змусити сепаратистів виконувати мінські угоди. Ми повинні зберегти надію на мир", - підсумував Юрій Сергєєв.

Нагадаємо, що про перекидання чергових озброєнь з території Росії через прикордонний пункт "Ізварине" в Україну заявила раніше в ефірі Еспресо.TV журналіст луганського видання Світлана Незнайко.