ЦРУ побоюється, що Росія може навмисно змінювати клімат в інших країнах

Вчені кажуть, що будь-які втручання у зміни клімату будуть помітними для інших та можуть призвести до страшних наслідків

Американські дослідники клімату кажуть, що ворожа нація зможе надсилати повені та засухи на інші країни, пише The Daily Mail.

Керівник наукового відділу ЦРУ повідомив, що нещодавно отримав дзвоник із запитанням, чи можуть інші країни впливати на засухи та повені. "Консультанти, які працюють в ЦРУ, запитують, чи зможуть вони дізнатися, якщо хтось у світі почне контролювати клімат і, звісно, вони також запитали, чи дізнаються інші, якщо ЦРУ почне це робити", - розповів професор Алан Робок з університету в Нью-Джерсі.

Професор є одним з тих вчених, які в різних країнах світу шукають шляхи маніпулювання погодою для боротьби зі змінами клімату. Зокрема, геоінженерія пропонує наразі додавання в хмари деяких хімічних речовин, які б викликати опади, запуск у космос дзеркал, аби вони відбивали сонячне світло та знизили температуру на Землі. Тож, Алан Робок каже, що будь-які спроби вплинути на погоду у великих масштабах можна буде помітити.

Під час війни у В'єтнамі американські вчені намагалися збільшити кількість опадів, які б гальмували прогрес противника. ЦРУ вдаються до маніпулювань з хмарами над Кубою, аби вплинути на дощ та зіпсувати врожай цукру.

Алан Робок упевнений, що дослідження втручання людини у клімат мають бути міжнародними, аби використовувати результати у корисних цілях. Робок додав, що будь-які великомасштабні втручання у клімат можуть досягнути такого ступеню, що все закінчиться тотальною війною. "Якщо одна країна хоче керувати кліматом, як їй це вигідно, а інша хоче змінювати погоду в інший бік, або якщо хтось намагатиметься збити літаки… Якщо не буде погоджувань, це призведе до жахливих наслідків", - підсумував професор.