Еспресо.TV почав мовити на Донецьк

16 лютого Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення на 55-му телевізійному каналі в спеціальному режимі розпочав трансляцію програм ТОВ "Голдберрі" ("Еспресо.TV") з півдня на місто Донецьк

Про це повідомляє прес-служба Еспресо.TV

Трансляція відбувається через один з телевізійних передавачів, що були надані Україні Польщею. Пусконалагоджувальні роботи проводилися протягом кількох тижнів.

Нагадаємо, 18 грудня 2014 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила офіційне рішення, яким дозволила "5-му" каналу, "Україні", "1+1", каналу "24", "Еспресо.TV" та "Радіо 24" вести на території Донецької та Луганської областей тимчасове тестове мовлення на час проведення антитерористичної операції на низці частот, на які ці мовники не мають ліцензій. Зокрема, "Еспресо.TV" дозволили мовити на 33 ТВК в місті Лисичанську (Луганська область).

Згодом Нацрада дозволила "Еспресо TV" тимчасово, на час проведення антитерористичної операції, мовити на частоті 55 ТВК в місті Волновасі (Донецька область).

 6 лютого міністр Кабінету міністрів Остап Семерак повідомив, що Литва готова передати Україні телевізійні ретранслятори для налагодження телевізійного мовлення на підконтрольній терористами території. 

13 лютого голова Нацради Юрій Артеменко поінформував, що Державний департамент США і американський державний іномовник "Голос Америки" розглядають можливість надати Україні потужні передавачі для встановлення їх на території антитерористичної операції та відновлення там мовлення українських телерадіокомпаній.