Генштаб: У Соледарі проходять переговори з бойовиками по Дебальцевому

Представники Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню проводять переговори в місті Соледар Донецької області

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на на прес-службу Генерального штабу Збройних Сил України.

"У Соледарі тривають переговори учасників Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (від України - генерал-майор Олександр Розмазнін, спостережної місії ОБСЄ та Російської Федерації - генерал-майор Олександр Вязников) за участю представників "ЛНР" Дейнего і "ДНР" Пушіліна", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі заявили, що представники другої сторони не сприяють об'єктивному висвітленню подій навколо Дебальцеве, блокують виїзд представників місії ОБСЄ, посилаючись на неможливість убезпечити спостерігачів.

"При цьому команди на припинення штурмових дій і припинення вогню представники "ЛНР" і "ДНР" своїм соратникам не віддають, обґрунтовуючи свої дії відсутністю зв'язку з передовими підрозділами та відсутністю підзвітності керівникам самопроголошених республік", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. Бойовики зрунували будівлю міськвідділу міліції і намагаються забрати під свій контроль залізничний вокзалУ місті тривають вуличні бої, бойовики атакують місто штурмовими групами за підтримки артилерії і бронетехніки.