Семенченко: Сили АТО опинилися в оперативному оточенні у Дебальцевому, але "котла" немає

На даний момент сили АТО в районі Дебальцевого знаходяться в оперативному оточенні, однак "котел" на замкнувся

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив комбат "Донбасу", народний депутат Семен Семенченко.

"Йдуть бої в Дебальцевому, туди проникають групи з Вуглегірська. Котла немає, але є оперативне оточення. Обстріли йдуть також з самого Дебальцевого. По місту їздять міномети, стріляють з гаражів, залізничних шляхів", - розповів Семенченко.

За його даними, Дебальцеве терористи  атакують з усіх боків, зокрема, з боку Вуглегірська та Чорнухиного,  і закидають звідти нові підрозділи бойовиків.Від Логвинового до Вуглегірська бойовики організували низку укриттів.

Семенченко також повідомив, що дві дороги в районі Дебальцевого фактично перекриті бойовиками.

"Донбас і ВСУ тримають польову "дорогу життя", яка йде паралельно основній трасі Артемівськ-Дебальцеве. Вона обстрілюється, але колони з продуктами харчування та боєприпасами проходять, також вивозяться поранені. На деяких опрних пунктах складна ситуація, і  бійцям доводиться битися в напівоточенні", - зазначив Семенченко.

Крім того, він повідомив, що паралельно йдуть постійні інформаційні вкидання:  бійцям постійно приходять смс-повідомлення про те, що потрібно здаватися.

Семенченко також зазначив, що сили АТО контролюють позиції в районі Луганського та села Старе Лозове.

"Це кутові висоти, які не дають бойовикам перетиснути цю "дорогу життя". Для того, щоб замкнути котел, терористам потрібно продовжити ланцюг своїх опорних пунктів ще на 10 км. від Логвінового. Попри всі їх намагання це зробити, вся техніка терористів знищується, українські бійці тримають оборону",- повідомив Семенченко.

У свою чергу, речник штабу АТО Анатолій Стельмах в ефірі Еспресо.TV поінформував, що наразі у Дебальцевому точаться бої,терористи штурмують наші позиції і базовий табір, а також закидують у місто розвідувально-диверсійні групи. "Продукти довозимо, надходить підкріплення. Є можливість вивезти поранених", - розповів Стельмах.

Нагадаємо, сьогодні "глава ЛНР" Ігор Плотницький заявив, що бойовики повністю оточили "Дебальцівський котел".