Сергєєв порадив Чуркіну не втручатися в справи України

Постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв закликав Росію через її постійного представника Віталія Чуркіна не втручатися в справи суверенної держави

Сьогоднішніми заявами на засіданні Радбезу ООН Російська Федерація знову "розмазала і розтоптала міжнародне право", заявив український постпред на екстреному засіданні Ради безпеки ООН в Нью-Йорку, передає Еспресо.TV

Сергєєв підкреслив, що офіційна Москва беззастережно взяла на себе право вказувати суверенній державі за якими законами жити і що потрібно змінити.

"З приводу Конституції, те, що ми відкидаємо і в що Росія постійно намагається втрутитися - і вказує нам якою має бути Конституція. Відносно східних регіонів йде робота, буде децентралізація зі збільшенням повноважень. Не втручайтесь в наші справи, ми самі вирішимо, як вести діалог з нашими людьми", - наголосив Юрій Сергєєв.

Нагадаємо, Росія внесла на розгляд Радбезу ООН проект резолюції зі схваленням прийнятих 12 лютого у Мінську домовленостей з врегулювання ситуації на сході України.

На думку журналіста Press AV Андрія Васильєва, документ, який Росія намагатиметься "протягнути" через Радбез ООН, не збігається з мінськими угодами.

Засідання щодо України мали провести ще в неділю, але перенесли "на найближчі дні".

Радбез ООН проголосував "російську" резолюцію щодо України. 

Постійний представник Росії в Раді безпеки ООН Віталій Чуркін пообіцяв, що Росія буде дотримуватись ухваленої резолюції щодо України. Але потім скотився до своєї звичної риторики, наголосивши про велику миротворчу місію Росії на Сході України. 

Водночас, постійний представник США в Раді безпеки ООН Саманта Пауер звинуватила Росію у недотриманні слів і домовленостей.

Литва в ООН закликала Росію беззастережно виконувати свої зобов'язання по мінським домовленостям.

Раніше постпред України в ООН Юрій Сергєєв повідомив, що бойовики отримали сьогодні нове важке озброєння і погрожують іти на Харків.