Сестра Савченко чекає дозволу привезти до Надії українського лікаря

Сестра української льотчиці Надії Савченко, яку незаконно утримують у Росії, Віра чекає дозволу на огляд бранки українським лікарем

Про це вона сьогодні заявила кореспондентові "Укрінформу", передає Еспресо.TV.

"Я зараз чекаю відповіді певної особи, щоб дозволили полетіти українському лікарю - заступнику головлікаря "Феофанії" Андрію Строканю. Я попросила полетіти, він погодився, тому що треба було швидко знайти фахівця такого профілю, який розуміє стан людини, може зробити медичний висновок і визначити, як діяти далі. Квитки вже куплені, я сиджу, як на голках, з 11 години ранку, і чекаю, щоб мені дали відповідь, летіти чи не летіти, бо ми просто можемо поцілувати замок і полетіти назад. Поки що ніякої відповіді", - сказала Віра Савченко.

Вона нагадала, що, за висновком німецьких лікарів, стан її сестри, яка голодує вже 67-й день, задовільний.

"Так, поки що всі органи функціонують, жоден не відмовив, однак у Надії зараз шлунок, як у кошеняти, людина просто всихає", - констатувала Віра.

Коментуючи перспективи звільнення Надії Савченко на виконання мінських домовленостей від 12 лютого, Віра зазначила, що "якісь позитивні моменти є", але вона боїться зурочити.

"Людина, з якою я зустрічалася на вищому рівні, каже, що, звичайно, справа Надії політична, честь мундиру і таке інше,  тому якщо вона й не винна, то будуть щось придумувати, і це страшно. Я бажаю, щоб цього року вона була дома, але не як "вантаж-200", - наголосила Віра Савченко.

Нагадаємо, голодування української льотчиці Надії Савченко, яку незаконно утримують у російському полоні, триває вже 67 днів. Нещодавно її оглянули німецькі лікарі.

Раніше у Слідчому комітеті Росії заявляли, що у них немає підстав для зміни запобіжного заходу бранки. Однак вчора сестра ув'язненої льотчиці Віра припустила, що російська сторона має наміри найближчим часом повернути військовополонену Надію Савченко до України.