Ситуація у Дебальцевому погіршується кожну хвилину, - МВС

Ситуація у Дебальцевому, за яке точаться запеклі бої останніми днями, дедалі погіршується

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив заступник начальника Донецької обласної міліції Ілля Ківа.

"Бойовики використовують перемир'я, щоб у них з'явилася можливість атакувати Дебальцевський напрямок з усіх видів зброї .А ми можемо тільки відповідати поодинокими обстрілами у відповідь на повномасштабні воєнні дії", - повідомив Ківа. 

"Наразі ще ситуація контрольована, все ще можна виправити, але вона погіршується кожну хвилину. Якщо так і буде продовжуватись, ми можемо в будь-який момент втратити контроль над цією критичною ситуацією",- зазначив представник МВС. 

На думку Ківи, підписання Мінських домовленостей не призвело до покращення ситуації у зоні АТО. "Немає можливості домовлятися з терористами. Це чергова пастка для наших військових. Підписання мира з Путіним, головним світовим терористом,- це велика  помилка",- підкреслив він.

"Необхідно почати називати речі своїми іменами, війну війною, терористів терористами і дати нарешті нашій артилерії можливість повноцінно відпрацювати по позиціях бойовиків",- наголосив Ківа.

Нагадаємо, у Генеральному штабі Збройних Сил України поінформували про переговори по Дебальцевому з бойовиками.

Раніше повідомлялось, що російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого.Бойовики зрунували будівлю міськвідділу міліції і намагаються забрати під свій контроль залізничний вокзал. У місті тривають вуличні бої, бойовики атакують місто штурмовими групами за підтримки артилерії і бронетехніки.