Тимчук: Терористи фактично завершили зосередження сил в районі Горлівки та Вуглегірська

В районі на схід від населеного пункту Горлівка фактично закінчилося зосередження батальйонної тактичної групи російсько-терористичних військ, укомплектованої військовослужбовцями двох бригад Збройних сил Росії

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Він відзначив, що постійне місце дислокації - Південний військовий округ Росії.

В складу даної БТГ до 350 осіб, 15 танків (2 з них потребують ремонту), приблизно 35 ББМ, кілька (не менше 6-ти) зенітних установок ЗУ-23-2, два десятки спеціальних автомашин. Підтримку даної БТГ здійснює артилерійський підрозділ (6 САУ 2С3 "Акація", одна небоеготова).

У районі Вуглегірська розгорнута ще одна тактична група, укомплектована місцевими бойовиками (в основному зі складу бандформування "Восток" і колишнього формування так званого "Народного ополчення Донбасу" в Горлівці Безлера). Всього у складі групи - до 150 осіб, 6 танків, до 10 ББМ, 2 броньованих тягача БТС-4, 6 армійських вантажівок, 3 джипи та 3 автобуси. Група під час маршу з Горлівки втратила 1 БТР-80 і 1 МТ-ЛБ через технічні несправності.

У район Вергулівка перекинута ротна тактична група російсько-терористичних військ, укомплектована російськими найманцями (неслов'янської зовнішності). Група носить яскраво виражений ударний характер (як мінімум 15 танків, до 10 критих армійських вантажівок, шість 120-мм мінометів, 2 БМП-2 і 1 командно-штабна машина на базі БТР-80.