Семенченко: Треба завдавати зустрічний удар і виводити підрозділи з Дебальцевого

Народний депутат Семен Семенченко повідомив про загрозливу ситуаці на дебальцівському плацдармі

За словами комбата "Донбасу", оперативне оточення, в якому перебували українські бійці на дебальцівському плацдармі, може перетворитися на повноцінний "котел", сказав він в ефірі Еспресо.TV.

"Я можу сказати наступне: ситуація дуже сильно ускладнилася за сьогоднішній день. Я, як народний депутат і перший заступник голови Комітету з питань безпеки і оборони, звертаюся до Верховного Головнокомандувача, що потрібно негайно завдавати зустрічний удар і деблокувати наше угрупування.

Якщо далі чекати - це може закінчитися непередбачуваними наслідками.

Необхідно подумати про війська і вирівнювати лінію фронту. Я дуже сподіваюся, що це прохання буде зрозуміле і сприйняте правильно. Тому що зберегти армію, боєздатні з'єднання, які можу виграти війну, - це важливіше, ніж утримувати кілометри територій. Тому що ситуація сьогодні, вранці і вчора - це абсолютно дві різні речі.

Зараз потрібно дуже швидко, рішуче діяти, завдавати зустрічний удар і виводити підрозділи, вирівнювати лінію фронту. Бойовики зараз знесилені і прямого удару не витримають.

"Котла" зараз немає. Склалася загрозлива ситуація коли існує його пряма загроза. Те, що було до цього, називалося "оперативне оточення", - сказав він.

Раніше Семен Семенченко повідомив, що сили АТО опинилися в оперативному оточенні у Дебальцевому.

Водночас у Генеральному штабі Збройних Сил України поінформували про переговори по Дебальцевому з бойовиками.

Нагадаємо, російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого.Бойовики зрунували будівлю міськвідділу міліції і намагаються забрати під свій контроль залізничний вокзал. У місті тривають вуличні бої, бойовики атакують місто штурмовими групами за підтримки артилерії і бронетехніки.