Дочка одного з лідерів "ЛНР" служить в Держприкордонслужбі України

Дочка одного з лідерів проросійських терористів "ЛНР" служить в Держприкордонслужбі

Про це під час слухань у Комітеті Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції заявив перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Дочка" полковника ", який є одним з лідерів" ЛНР "і активно воює проти України, служить в Держприкордонслужбі в званні капітана. Вона свого часу вийшла звідти (з території Луганської області)", - сказав Серватюк.

За його словами, серед прикордонників такі ситуації непоодинокі. 

"Таких, на жаль, дуже багато. Ми всіх їх знаємо, провели ротацію, відвели з цієї території, але питання все одно залишається", - зазначив перший заступник голови Держприкордонслужби.

Він додав, що внутрішня перевірка виявила 72 дезертирів і прихильників сепаратистів серед працівників Держприкордонслужби, про що проінформовано СБУ і прокуратуру.

Серватюк також визнав, що є проблеми і серед прикордонників на Кримському ділянці.

"Навіть ті наші військовослужбовці, які вийшли з Криму, залишили там свої сім'ї і майно, з одного боку вони охороняють кордон і служать Україні, а з іншого у них залишилися в Криму сім'ї. Деякі наші прикордонники їхали туди, незважаючи на певні перепони, і з ними почала активно працювати ФСБ. Спочатку це були профілактичні бесіди, потім затримання, і під тиском деякі наші прикордонники не повернулися з відпусток, залишилися там", - зауважив він.

За даними першого заступника голови Держприкордонслужби, в цілому у відомстві понад 326 осіб мають батьків, дітей або майно в окупованому Криму.