Голова Нацради: Син Януковича володіє трьома телеканалами в Україні

Генеральна прокуратура України встановила, що син колишнього Президента України Олександр Янукович опосередковано володіє телеканалами: Tonis (ТОВ "Телеканал "Тоніс"), Business (ТОВ "ТРК "Погода ТБ") і Dobro (ТОВ "ТРК "Нові комунікації")

Про це на брифінгу повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, повідомляє Еспресо.TV.
 
За його словами, Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування за підозрою Олександра Януковича у вчиненні низки злочинів і вживає заходів для встановлення майна та рахунків сина екс-президента. І в межах цього розслідування ГПУ встановила, що він опосередковано володіє трьома телеканалами: Tonis (ТОВ "Телеканал "Тоніс"), Business (ТОВ "ТРК "Погода ТБ") і Dobro (ТОВ "ТРК "Нові комунікації").
 
У зв'язку із цим Генпрокуратура попросила Нацраду надати до головного слідчого управління ГПУ інформацію, чи проводилися перевірки цих телекомпаній, які їхні результати, а також надати копії реєстраційних документів телекомпаній.

Нагадаємо, сьогодні голова Нацради повідомив, що контролюючий орган рекомендує СБУ включити до списку персон нон грата власника російського телеканалу "Life news".