Лавров погрожує вже й проросійській владі Грузії

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Росія готова вжити відповідних заходів, якщо НАТО почне практичні кроки по "втягуванню" Грузії в альянс

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РІА "Новости".

"Ми обговорили нашу взаємодію на міжнародній арені, включаючи участь делегацій Росії і Південної Осетії в Женевських дискусіях по стабільності і безпеці в Закавказзі. Ми підтвердили необхідність домагатися укладення юридично зобов'язуючих домовленостей про незастосування сили, які виключали б повторення подій 2008 року" - сказав Лавров.

За словами Лаврова, "ця задача особливо актуальна в світлі безперервного процесу втягування Тбілісі в НАТО".

"Ми були єдині в тому, що це не сприятиме зусиллям щодо забезпечення стабільності в Закавказзі, і будемо, природно, якщо ці кроки будуть набувати вже практичних обрисів, а судячи з усього, це вже починає відбуватися, будемо вживати заходів для того, щоб не допустити негативного впливу на ситуацію від цих процесів", - підкреслив російський міністр.

Раніше керівництво НАТО і Грузії домовилося про проведення навчань на території країни. Також повідомлялося, що, не зважаючи на плани проведення навчань, НАТО не конкретизує, коли саме альянс готується прийняти Грузію в свої ряди.