Нацрада винесла попередження каналу "112" через програму "Шустер live"

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу "112 Україна" попередження за виявлені порушення в ефірі програми "Шустер live", яку ретранслює телеканал

Таке рішення Нацрада прийняла на засіданні 18 лютого, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За даними моніторингу регулятора, в ефірі вищевказаної телепрограми було включення з російським журналістом Максимом Шевченком, висловлювання якого носили яскравий антиукраїнський характер.

Представник телеканалу Людмила Писанка зазначила, що канал "112 Україна" вважає таку ситуацію неприпустимою, такі речі не можуть транслюватися в ефірі національних телеканалів і надалі телеканал має намір контролювати процес запрошення гостей до студії і наповнення ефіру телепрограми "Шустер Live".

Також вона зазначила, що телеканал готовий переривати ефір шоу, якщо такі ситуації будуть повторюватися.

У той же час даний ефір транслював телеканал "24", проте представник телеканалу повідомив, що контракт зі "Студією Савіка Шустера" розірваний.

За його словами, розрив контракту не пов'язаний з порушеннями в ефірі, але це стало каталізатором, який привів до розриву договору.

Враховуючи сказане представником телеканалу "24", Нацрада вирішила не виносити йому попередження, а просто прийняти факт до відома.

Як повідомлялося, 13 лютого програма "Шустер Live" вийшла в ефір на каналах "24", "112.Украіна".