Постійне перевіряння телефону може бути ознакою депресії, - вчені

Люди, які постійно перевіряють свій телефон та електронну пошту, підсвідомо намагаються покращити свій емоційний стан

Нове дослідження показало, що люди, які постійно перевіряють свій телефон на наявність нових повідомлень, імовірно, намагаються змінити свій настрій, пише The Daily Mail.

Люди, які не можуть залишити в спокої свої мобільні телефони, більш примхливі, капризні та темпераментні, вважають вчені.

Вчені з університету Бейлор в Вако (Техас) зазначають: "Так само, як і різні залежності, телефонна наркоманія є спробою покращити настрій. Постійна перевірка електронної пошти, чатів, соцмереж – це пустушка для нестабільної особистості, яка прагне відволікти себе від клопоту дня та забезпечити хоча б тимчасову розраду від постійних проблем". 

Для дослідження вчені запросили 346 чоловіків та жінок віком від 19 до 24 років. Вони оцінювали особистість та рівень залежності від мобільного телефону.

Вчені побачили, що інтроверти менше залежать від телефонів. "Сором'язливі та скромні люди мають менше шансів стати залежними від телефонів, ніж екстраверти", - вважають дослідники. 

Інше дослідження показало, що 60% студентів нервуються, коли не можуть довго отримати доступ до своїх телефонів. У середньому студенти проводять 95 хвилин на день, набираючи текстові повідомлення, 49 хвилин, користуючись електронною поштою та 39 хвилин на перевірку Фейсбука. Деякі навіть витрачають по 10 годин на день, як свідчить дослідження.

У середньому люди дивляться на свій телефон близько 150 разів на день.