Росія знайшла гроші, щоб "викупити" в України кримську чемпіонку Європи Віру Ребрик

Про це заявив колишній президент Всеросійської федерації легкої атлетики Валентин Балахничев

 

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Ми знайшли джерела, які можуть заплатити Україні ті гроші, які необхідні для переходу в нашу федерацію кримських і севастопольських легкоатлетів. Не хочу поки говорити щось конкретне про них. Ми досягли домовленості з українською стороною про розмір компенсації. Хочемо вирішити цю ситуацію до квітня, коли відбудеться наступне засідання ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF). І та ж Віра Ребрик отримає можливість виступити на серпневому чемпіонаті світу в Пекіні", - каже Балахничев.

За перехід кримської списометальниці Віри Ребрик Україна хоче отримати $150 тис. - саме така сума була витрачена на підготовку цієї спортсменки.

Крім Ребрик, бажання виступати за Росію висловили й інші кримські атлети - це жителі Ялти Рустем Дремджі (метання списа) та Євген Семененко (потрійний стрибок), метальник молота з Сак Олексій Сокирський, бігуни на різні дистанції з Євпаторії, Севастополя і Сімферополя Руслан Перестюк, Олександр Тарадін, Ксенія Савіна, Анастасія Бондар, Фуад Фаржані і бігунка на 3000 м з перешкодами Валерія Мара з Сімферополя.