СБУ передала прокуратурі матеріали про причетність Єфремова до фінансування сепаратизму

Служба безпеки України передала Генпрокуратурі матеріали про можливу причетність екс-голови фракції Партії регіонів у парламенті 7 скликання Олександра Єфремова до фінансування сепаратизму в Луганській області

Про це повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"У рамках розслідування кримінальних проваджень і тих підозр, які йому пред'явлені, є матеріали, які передала СБУ і вони стосуються підозри у фінансуванні сепаратизму в Луганській області", - сказав Наливайченко.

"Всі кримінальні привадження, які стосуються колишнього депутата Єфремова, сконцентровані в Генпрокуратурі, в тому числі, передано матеріали, що стосувалися службового підроблення, службових зловживань", - сказав він.

Глава СБУ переконаний, що Єфремов повинен відповісти на всі запитання слідчих і бути притягнутим до відповідальності за всі звинувачення, які вже пред'явлені і будуть пред'явлені згодом.

Наливайченко також підкреслив: "Я підтверджую, що разом з МВС СБУ контролює, щоб він не уникнув правосуддя і сьогодні з'явився в Генпрокуратуру і далі з'являвся в Генпрокуратурі у слідчого, а потім суд".

Нагадаємо, сьогодні ГПУ викликала на допит Олександра Єфремова, якого підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.

Вчора суд відпустив Єфремова під заставу в розмірі 3,6 млн грн. Як стало відомо згодом, заставу за Єфремова вніс екс-віце-прем'єр Борис Колесников

Сьогодні Єфремов повідомив,  що ГПУ пред'явила йому нові звинувачення - у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.