Семенченко розповів подробиці відведення сил АТО із Дебальцевого

Народний депутат комбат батальйону "Донбас" Семени Семенченко розповів пр те, яким чинов відводяться українські військові із напівоточення на Дебальцевському плацдармі

Про це він розповів в ефірі Еспресо.TV

"Від Дебальцевого йде два шляхи, однy -  Артемівськ-Дебальцеве, який контролюється терористами, і по якому йде ланцюг терористичних укріплень і інший - "дорога життя", яку контролює "Донбас", ЗСУ та Нацгвардія. Терористи неодноразово намагалися його перерізати, там фактично залишилось п’ять кілометрів дороги, але в них це не виходить, воїни АТО міцно тримають оборону на цій ділянці",- розповів комбат

За словами Семенченка, наразі йде плановий відвід військ. "Цю ситуацію неможливо назвати позитивною, але це суттєвий прогрес у порівнянні з ворашеім днем, коли ми просто чекали, не отримуючи жодних наказів", - зауважив він.

Крім того, Семенченко розповів, що терористи стягнули до Дебальцевого всі резерви, оголивши при цьому інші ділянки фронту.

"Всі сили супротивника наразі підтягнуті до Дебальцевого, їх тили на інших ділянках бойових дій залишились не прикритими. Якщо б противник отримав туди удар, то весь фронт би взагалі рухнув. Але, на жаль, наше керівництво все намагається вирішити дипломатичним шляхом",- наголосив він.

За словами комбата, весь процес відведення українських військовослужбовців із Дебальцевського плацдарму може зайняти близько двох діб.

Нагадаємо, сьогодні Семен Семенченко повідомляв, що українські військові почали плановий і організований відступ з Дебальцевого, однак утримують "Дорогу життя".