Терористів, які підірвали паб у Харкові, обміняли на українських військових, але справ проти них не закрито, - ЗМІ

Терористів, затриманих за підозрою у скоєнні теракту в пабі "Стіна", обміняли на українських військових

Про це повідомив на брифінгу начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, передає Еспресо.TV з посиланням на "Цензор.НЕТ".

У листопаді у цій справі було затримано 12 осіб, у лютому - ще одна.

За словами Пивовара, в СІЗО зараз залишаються тільки двоє підозрюваних: організатор терористичного акту і постачальник зброї, затриманий у лютому.

"Марина Ковтун, яка була організатором, була в списках (обміну полоненими), але її викреслили... Позиція генерального прокурора була: у неї реальна кров на руках, на відміну від багатьох інших організаторів вибухів", - сказав Пивовар.

Також він розповів, що кримінальні справи, які стосуються всіх підозрюваних у причетності до диверсій, терактів і сепаратизму, обміняних у рамках виконання мирного плану, не закриті.

"Багато хто, хто реально здійснювали вибухи, виводив натовпи для захоплення державних установ - вони були обміняні і не понесли ще покарання за рішенням суду. Вони перебувають на території Російської Федерації. Але повірте мені, вони всі перебувають у розшуку, кримінальні справи по них не закриті", - повідомив він.

Нагадаємо, 9 листопада у Харкові у рок-пабі "Стіна", який активно допомагав українській армії, вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Внаслідок вибуху постраждали люди.

За даними МВС, постраждали 13 харків`ян. У відомстві зазначають, що за цим злочином може стояти агентура ФСБ.

17 листопада прес-служба СБУ оголосила про знешкодження 12 членів диверсійно-розвідувальної групи, причетної до здійснення терактів і диверсій на території Харкова і Харківської області, зокрема - вибуху у рок-пабі "Стіна".