У Берліні створять перший в світі музей Інтернету

Про розвиток Інтернету з самого початку розповідатимуть на тисячі квадратних метрів

Вже наприкінці 2015 року в Берліні збираються відкрити перший у світі музей, присвячений Інтернету. Новий музей вже отримав назву "internetmuseum.berlin", пише Mainpeople.

Планується, що він розкинеться на 1.000 квадратних метрів, на них розповідатиметься про розвиток Інтернету з моменту його появи в 1962 році і до нашого часу. Автори проекту хочуть виставляти в музеї техніку, яка допомагала розвитку всесвітньої мережі, а також влаштовувати в ньому виставки цифрового мистецтва.

Наразі організатори ведуть збір коштів на відкриття музею за допомогою краудфандінгу, а також намагаються залучити до справи найбільші німецькі технічні компанії.

"Інтернет - найінноваційніша ідея двадцятого століття, - каже представниця "internetmuseum.berlin" Поліна Расзея. - Він так сильно впливає на найрізноманітніші аспекти нашого життя, що людям важливо знати його минуле і розуміти, як він працює, щоб користуватися ним безпечно, успішно і відповідально. Тому ми плануємо не тільки показувати історичні об'єкти, а й організовувати воркшопи, інтерактивні інсталяції та різні заходи. Освітня складова музею не менш важлива, ніж розважальна".