У Криму залишилися понад 6 тис. українських військових, які зрадили присязі, - Геращенко

У окупованому Криму залишилися понад 6 тис. військовослужбовців військово-морських сил ЗСУ

Посилання на список цих військових оприлюднив на своїй сторінці "Фейсбуку" народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко передає Еспресо.TV.

Сайт "Миротворець", на який посилається Геращенко, збирає дані про сепаратистів і громадян, що змінили присязі на вірність народу України.

"Завдяки невідомим патріотам, які залишилися в Севастополі і мають доступ до баз даних кадрів Чорноморського флоту РФ, ми отримали доступ до бази даних з більш ніж 6 тис. моряків українського флоту, які зрадили присязі і перейшли на бік Росії", - написав радник міністра.

За його словами, список нібито передали сайту офіцери Чорноморського флоту ВМФ Росії.

"Додатком до листа виявився багатотисячний список зрадників з ВМС України із зазначенням ПІБ, звань, посад, дат народження, ідентифікаційних кодів і т.ін. Загалом близько 6000 осіб. Ми цей список зрадників цілий тиждень перевіряли по своїх каналах, і виявилося, що він справжній, повний і достовірний. Не знаємо, навіщо росіяни злили своїх нових товаришів по службі, але думаємо, що зрадників зневажають всі, навіть окупанти, на бік яких вони перейшли ", - написав він.

За його словами, інформацією з сайту "Миротворець" активно користуються МВС, СБУ, розвідка і прикордонна служба.