Як суддя Вовк "віджав" приватне майно

Півроку тому сумнозвісний суддя печерського суду Сергій Вовк виніс протиправне рішення на користь позивача-рейдера

Минулого тижня новий генпрокурор пан Шокін ініціював відсторонення від виконання обов'язків трьох суддів печерського суду і має відкрити кримінальні провадження щодо численних фактів порушень з їхнього боку. У трійку потрапив і пан Вовк, котрий раніше брав участь у винесенні обвинувачувального вироку пану Луценко, передає Еспресо.TV.

Багато жертв печереського правосуддя, ще й досі намагаються добитися справедливості. Так, досі тягнеться суддівська суперечка у одній з найабсурдніших справ останніх років. Нагадаємо, що ще півроку тому сумнозвісний суддя печерського суду Сергій Вовк, виніс протиправне рішення на користь позивача-рейдера. 

Жертвою суддівського свавілля стала Юлія Рудакова - за рішенням Печерського суду і особисто пана Вовка, її заочно позбавили законного права власності на квартиру і авто. Підставою для цього нібито стала усна домовленість. Тобто у законного власника житла, в котрого наявні усі нотаріально завірені документи щодо його придбання, оплати житлово-комунальних послуг і навіть проведення ремонту, відібрали майно на основі якогось усного договору.

Пані Рудакова звернулась до Апеляційного суду задля відновлення справедливості. Ще першого грудня пройшло слухання, на якому суд запросив додаткових доказів на користь позивача, проте за цим ховалось звичайне бажання взяти паузу. Наступне засідання 26 січня мало стати логічним кінцем цієї справи із повернення власниці її прав, проте не так сталося, як гадалося - суддя взяв самовідвід і покинув розгляд справи буцімто через тиск з боку громадських наглядачів. Сьогодні, 18 лютого, в день річниці початку найдраматичніших і найстрашніших подій Революції гідності, відбулося ще одне засідання з уже новим складом колегії суддів, проте і сьогодні крапку в справі не поставили.

Потерпіла не може повірити, що судді знову затягують винесення рішення, цього разу розгляд справи перенесли на березень.

На щастя, якісні зміни в Україні вже почалися. Цікаво, що з наявних даних очевидно, що підозрюють пана Вовка саме в винесенні протиправного рішення в справі пані Рудакової. Новий генпрокурор вже ініціював перед Верховною Радою питання щодо надання дозволу на арешт трьох суддів Печерського суду, у тому числі пана Вовка.